Nyheter fra Norge og verden

Fredrikstad har tilbud for liten og stor – året rundt

For den som har sans for kultur er det flust av arrangementer og konserter som finner sted i Fredrikstad i denne høsten. På Cafe Magenta er det flere dager på rad utstilling av kunst i forskjellige former, og selvsagt kan den nytes med en forfriskning i samme slengen.

På torvet i Gamlebyen blir det også en veldig spesiell utstilling av kunst – det skal nemlig vises portretter av kjente kulturpersoner som har spilt en stor rolle i det nordlige Europa. Det vil være personer som har hatt innvirkning både på kultur og musikk som blir portrettert, og maleriene er av forskjellig natur og med ulike teknikker.

I midten av september vil det arrangeres en høyst interessant vandringstur på Herføl, øya som ligger omtrent en mil sør for Svinesund. Her blir det innsyn i hvordan livet var på øya i tidligere tider, med en historie som kan spores helt tilbake til bronsealderen. Den som guider turen er godt kjent på Herføl, og har blant annet egne førstehåndserfaringer og personlige historier å komme med.

For den som jobber hele dagen kommer nå sjansen til å være på biblioteket på kveldstid under kulturnatten. På kvelden vil det råde en annen stemning i lokalene enn det gjør på dagtid, og det er både anledning til å låne bøker og oppleve kulturinnslag denne spesielle kvelden.

Et av norsk kulturs store forfatterikoner Jo Nesbø og musiker og sanger Lars Jones kommer til å holde konsert på Litteraturhuset i Fredrikstad. De to multitalentene som har gjort seg gjeldende innen både musikk og litteratur vil gi mye av seg selv denne kvelden, og dele historier og kjente sanger – en kveld som helt sikkert vil bli givende for alle som deltar.

Det vil også arrangeres en strikkefestival i Fredrikstad museum, der mye ulikt strikket tøy kommer til å bli vist frem til alles beundring. Her kan man også oppleve mye gammel by-historie og se hva den flotte museumsbutikken har å by på.

Scroll to top