Nyheter fra Norge og verden

Kosmetisk tannbehandling flyttes fra klinikker til hjemmet

Netthandel tar en stadig større del av andelen i salg og tjenester. Dette gjelder ikke minst for produkter og tjenester i skjønnhetsindustrien. Et fremtredende eksempel er hårpleie og dermatologiske behandlinger. Et noe nyere eksempel på tjenester som har gått fra å hovedsakelig utføres på klinikker til hjemmet, er kosmetiske tannbehandlinger.

Enkle behandlinger for misfarging

Behandling hos tannleger, både medisinsk og kosmetisk, er dyre tjenester i Norge sammenlignet med våre naboland. Nordmenn over 18 år må betale store summer for nødvendig tannpleie, og i tillegg er det stor etterspørsel etter kosmetiske behandlinger. Et økende antall nordmenn reiser til utlandet for rimeligere behandling. Et negativt aspekt ved tannhelsetjenester i utlandet er at forsikringer ikke dekker eventuelle skader eller feilbehandlinger, som betyr at man ikke har krav på erstatning eller dekning for ny behandling for å rette opp skaden.

Tenner er en kilde til skam hos mange, og dessverre er behandling ofte utilgjengelig for de som ikke har god råd. Dårlig tannhelse skyldes flere faktorer, men en gjenganger er pasientgrupper som siden tidlig i livet har hatt tannlegeskrekk, eller ikke har vært bevisst på tannpleie i ungdommen. Tannhelse må forebygges, da emaljen og selve tannbenet ikke kan leges av seg selv.

Behandlingene med høyest etterspørsel er:

  • dyprens
  • bleking
  • fylling
  • porselensbelegg

Trenden i nordmenns forbruk som forskyver tjenester fra salonger og klinikker til hjemmet, gjelder også for tannhelsetjenester. Den vanligste tjenesten forbrukere nå utfører selv i større grad, er bleking av tennene. Dette er en behandling som enkelt kan utføres av kunden uten ekstern hjelp fra profesjonelle, og https://www.dentway.no/ er en av et økende antall nettbutikker som tilbyr produkter til denne type kosmetiske behandlinger. Nordmenns høye forbruk av kaffe er en av forklaringene på hvorfor etterspørselen etter midler til tannbleking er sterkt økende. Et høyt forbruk av snus er også tenkelig å være faktorer som påvirker etterspørselen til kosmetiske behandlinger.

Fargeforandringer forårsaket av mat og drikke er hovedårsaken til at forbrukere oppsøker rensing og bleking av smilet. Syreskader er den nest mest frekvente grunnen til skjemmende misfarging, og her dekker tannblekingsmidler med pleiende midler et behov. Tidligere unngikk norske forbrukere tannbleking i frykt for at dette skulle føre til ytterlige skade av emaljen, men dette er altså ikke tilfelle lenger.

Scroll to top