Nyheter fra Norge og verden

Julegaver – tips for den rådville

Når det nærmer seg juletider er det mange som har spart opp til å kjøpe julegaver, men hva som skal kjøpes inn kan ofte bli et problem.

Det finnes mye å velge blant på https://youwish.no/gavetips/julegavetips – dermed skulle det ikke by på noe problem å finne noe passende uansett hvem mottakeren måtte være. Kategoriene man finner på denne nyttige nettsiden er blant annet:

  • Produkter og materielle ting
  • Reiser
  • Naturopplevelser

 

Opplevelser, reiser eller materielle gaver – valgmulighetene er mange

I den siste tiden har det vært ganske mye oppmerksomhet rundt relansering av gamle spillkonsoller i mindre utgave, med mange spill integrert i harddisken. De superpopulære Nintendo-konsollene fra 80-og 90-tallet finnes nå i retroutgave, og de selger stadig som varmt hvetebrød.

Den gamle 80-tallsklassikeren Commodore 64 er mulig å få skaffet seg i lignende format, og den første Sony Playstation er også lansert med flere minneverdige spill. Et innkjøp av noe av dette vil gi mange nostalgiske øyeblikk til den middelaldrende gameren i familien.

Myke julegaver trenger ikke å være en skuffelse, de kan nemlig være svært personlige, noe som mottakeren vil sette stor pris på. Det å sette personlig preg på en gave til sin kjære er kanskje den mest verdifulle gaven man kan gi noen, og barn som lager noe unikt til sine foreldre er også noe som varmer hjertet.

Gaver behøver ikke være veldig store for å være verdifulle, for gode minner er noe man aldri glemmer og som aldri trenger å kastes. Det å gi bort en opplevelse i gave kan lage dype inntrykk, og har også potensiale til å være veldig personlige gaver siden opplevelsen kan skreddersys til mottakeren. For noen som kanskje akkurat har blitt gift kan det være hyggelig å gi bort en middagskveld i julegave, og et cruise eller en reise til de som liker å oppleve andre kulturer og se seg rundt i verden.

Den som kanskje liker en smule kuler og krutt vil nok bli veldig hyggelig overrasket over westernpakken, hvor man kan få en aldri så liten smakebit på hvordan det var å være «gunslinger» i det ville vesten. Westernfilmer finnes det mange av og filmene har stadig en stor tilhengerskare, akkurat som andre blir hektet på samuraifilmer eller vikingfilmer. I westernpakken får man prøve å skyte mange skudd med forskjellige våpen som var typiske for det ville vesten, spesielt den klassiske seksløperen. En hagle med sterk rekyl får man også prøvd.

I Oslo er det å dra på båttur til København noe som er enkelt og ikke trenger å koste skjorta, og København er en by som kan by på spesielt mye spennende på matfronten. København hadde i flere år verdens beste restaurant Noma som tiltrakk seg mange besøkende, men også de mange andre attraksjonene i denne sjarmerende byen gjør den til et yndet reisemål.

Det er også cruisereiser man kan ta fra Oslo som går til mange forskjellige land, som Polen, Latvia og Finland på en og samme tur. Cruiseskipene blir stadig større og større og er nesten som små byer, med diskotek, kino, spillehaller og bassenger. Man får rett og slett ikke tid til å kjede seg.

Scroll to top