Nyheter fra Norge og verden

Innbyggerne har talt – Fredrikstad er landets beste by!

Det er flust av byer og tettsteder i Østfold, og Fredrikstad er den største av dem. Byen stoler ikke bare på innbyggertallet, det er nemlig blitt gjort anstrengelser for å gjøre den til en by som folk vil trives godt i. På dette punktet har byen mange fortrinn, blant annet den flotte beliggenheten som er blitt utnyttet fullt ut av byplanleggere, for eksempel nærheten til både ferskvann og saltvann.

Mange foretrekker ferger fremfor broer når vann skal krysses, og blant annet stemningen og arbeidsplassene er goder som blir satt pris på av de som sverger til fergene som transportmiddel. Da er gratis byferge over Norges lengste elv Glomma noe som får fart på sakene, og antallet brukere av fergen økte voldsomt etter innføringen av gratisturer. Dette gjør underverker for det sosiale livet i Fredrikstad, siden mange reisende liker å slå av en prat på fergeturen.

En by i nærheten av alt

Beliggenheten er også noe for seg selv, der byen ligger ved starten på Oslofjorden med skjærgården like utenfor havna. Den populære øya Hankø ligger bare noen kilometer fra Fredrikstad, og mange tar helgeturer med båten sin innover Oslofjorden eller nyter skjærgården med sine tallrike øyer. Det er også mulig å fortsette turen videre sørover i Sverige hvor skjærgården bare fortsetter, spesielt i området rundt Strömstad som er et populært feriested.

For den som er ute etter svenskehandel er det fort gjort å ta bilen til Sverige også, og Nordby kjøpesenter er i ferd med å utbygges for å gjøre tilbudet enda bedre for handlelystne nordmenn.

Det er kort vei til E18 som tar bilen raskt videre til storbyen Oslo hvor det alltid hender noe, men sentrum av Fredrikstad blir også stadig forbedret og har mye fint å by på. Langs promenaden ved vannkanten florerer det av spisesteder og butikker, og det er lett å gå over til Kråkerøy og idyllen ved Isegran fort. For videre utforsking av Kråkerøy kan det tas tur med sykkel eller bil langt ut i skjærgården, faktisk nesten helt til svenskegrensen.

Dersom man liker friluftsliv er det mer enn nok å bedrive tiden med i området rundt Fredrikstad, for eksempel fisketurer. Glomma er Norges lengste elv, og det er mange innsjøer i Østfold hvor fiske kan bedrives både om sommeren og vinteren. Det flate landskapet i Østfold er også ideelt for syklister, både de som sykler i konkurranser eller de som bare vil ha litt mosjon og naturopplevelser. Her kan sykles langs jordbruksområder eller skoger, langs kysten eller mellom byene Fredrikstad og Sarpsborg. Fredrikstad selv legger mye til rette for syklister, og mindre antall biler i et sentrum gjør undere for miljøet.

Et hyggelig bysentrum er alfa og omega for en by, og det kommer stadig fler ulike tilbud i kjernen av Fredrikstad. Straks man har krysset over til Kråkerøy ligger for eksempel Fredrikstads fotballstadion, og det er stor stemning når det spilles hjemmekamper. Gamlebyen i Fredrikstad er et kapittel for seg selv, der den ligger i nydelige omgivelser omringet av gamle vollgraver. Bare noen steinkast fra Gamlebyen ligger også en golfbane i naturskjønne omgivelser, mens en spasertur på en av de mange stiene oppover langs Glomma vil la deg se et variert fugleliv og frodig natur som gir ro i sjelen.

Scroll to top