Nyheter fra Norge og verden

Tips til oppstart av egen bedrift

Mange mennesker sitter inne med en liten gründerspire og en idé til en bedrift, men slipper den aldri ut i frykt for å feile. Dette henger sammen med at de ikke aner hvor de skal starte realisere drømmen. Likevel var det nylig en sak i Dagens Næringsliv om det norske gründerselskapet Pointmedia, som ble plukket ut av Google til å lanseres i Kina. Det er altså definitivt mulig å oppnå suksess, og derfor får du her noen tips til hva som er viktig å tenke på dersom du skal starte egen bedrift.

Personale

Noe av det aller viktigste på veien til en suksessfull bedrift, er godt personale. Å starte en ny bedrift kan være overveldende for én person, og da kan det være godt å ha folk rundt seg til å hjelpe deg. Når du så har ansatte, er det viktig å behandle dem bra og sørge for at de er fornøyde, dersom du ønsker at de skal gjøre sitt aller beste for deg. Alle mennesker elsker gaver, og dine ansatte vil ikke være noe unntak, så du kan for eksempel gi dem reklameartikler fra axonprofil som tilbyr en hel rekke firmagaver.

Oppstart av egen bedriftKapital

Dersom du skal starte egen bedrift trenger du som oftest mer penger enn du har selv. Heldigvis finnes det en rekke selskaper som er dedikert til å støtte nye gründere. Et godt tips for å få støtte er en god heis-pitch. Konseptet er å kunne fortelle det viktigste om bedriften din på en såpass spennende måte at du får mottakeren interessert, i løpet av den tiden det tar å ta en heis fra første etasje, og til heisdørene åpnes og du skal ut, det vil altså si 1-2 minutter. Får du til heis-pitchen er du allerede godt på vei.

Markedsføring

Uansett hvor mange investorer du får til bedriften din, må bedriften på et eller annet tidspunkt gå i pluss, dersom du skal kunne tjene penger. For å få til dette må du trekke kunder til bedriften din, og dette krever arbeid. Også her er heis-pitchen et fantastisk hjelpemiddel, for dersom du klarer den bra, er du garantert å trekke kunder til bedriften din.

Oppsummering

Selv om det er mye arbeid som må til for å starte opp egen bedrift, så er det helt klart oppnåelig. Alt du trenger er en idé, dyktige mennesker rundt deg, og en masse pågangsmot.

Scroll to top